Informacije na srpskom
Infromations on English

VIII. IFJÚSÁGI ETNO TÁBOR – 2009

Főoldal/Táborok/Ifjúsági Etno Tábor/VIII. IFJÚSÁGI ETNO TÁBOR – 2009

2009. július 29- augusztus 5-ig

Péterréve, Horgász tanya

Még több program, még több érdekesség a VIII. Ifjúsági Etno Táborban. Helyszín a régi: péterrévei Horgász tanya. Ottartózkodás: július 29-től augusztus 5-ig.
Minden érdeklődő 16 és 30 év közötti fiatalt megtanítanak az oktatók sok elfeledett mesterségre, hagyományra, valamint érdekes újdonságra. Ezen kívül lehetőség van fürdőzésre, csónakázásra, valamint egy füves sportpálya is a táborlakók rendelkezésére áll. Esténként hangulatos tábortűz mellet múlatjuk az időt, tűzzssonglőrökkel, kongásokkal.

A résztvevőknek csak sátrat, evőeszközt és magukat kell elhozniuk.

Egész hetes foglalkozások: Fafaragás, kosárfonás, nemezelés, batikolás, gyöngyfűzés, üvegfestés, korongozás, lószőrékszerkészítés, capoeira, photo-workshop, stb…
Napi programok: Lakodalmas hagyományok felelevenítése, lovaglás, ügyességi játékok, stb…
Beugró egész hétre 3.500 din (reggeli, ebéd, vacsora, sátorhely, foglalkozásokon való részvétel). Jelentkezési határidő: július 22.
Befizetésés módja: Legkésőbb július 22.-éig postai befizetőszelvényen a VMIK számlájára kell befizetni 1 500,00 dinárt. A kitöltéshez az alábbi ábra nyújt segítséget. A fennmaradó 2 000,00 dinárt pedig a helyszínre való megérkezéskor készpénzben.
Jelentkezés a 064/278-10-26 (Lívia), vagy 064/22-19-756 (Gábor) telefon számokon . Email cimünk: etnotabor@ifikozpont.org.rs

Általános tudnivalók – Amit tudni kell a táborozáshoz

Általános tudnivalók – Amit tudni kell a táborozáshoz

A tábor típusa: sátortábor

Helyszín: Péterréve, Horgász tanya.
A nagy zöld területtel ellátott, fásított udvar lehetőséget biztosít kulturált, higiénikus és biztonságos környezetben való táborozásra. A tábor teljes területe meg van világítva, hogy sötétben is biztonságosan lehessen közlekedni. A táborhely körbe van kerítve, így csak a táborlakók léphetnek be annak területére.

Időpont: 2009. Julius 29- augusztus 5-ig

Érkezés: a táborkezdés napján 16 óráig.

Étkezés: Reggeli, ebéd, vacsora és délutáni uzsonna. Többször is kérhető repeta.
A tábor első napján vacsorával kezdünk, és utolsó nap reggelivel fejezünk.

Kérjük, hogy semmilyen élelmiszer terméket (beleértve a különböző üdítőket is) ne hozz a táborba! Legfeljebb annyit, amit még első nap elfogyasztasz. A nagy melegekben még az egyébként tartós élelmiszerek is könnyen megromlanak, nem beszélve arról, hogy a hangyák és más rovarok is előszeretettel látogatják meg azokat a sátrakat, melyekben élelmet tárolnak. A táborban mindenki számára elegendő élelmet biztosítunk, amenyiben ezt mégis szeretnéd kipótolni egy kis édeséggel, sós rágcsálni valóval vagy üdítővel, akkor a büfé hozzáférhető áron lehetőséget biztosít erre. A fent említett egészségügyi kockázatok miatt nem engedélyezzük semmilyen élelem sátorba való tárolását!

Egészségvédelem: Célunk, hogy gondoskodni tudjunk minden táborlakó biztonságos táboroztatásáról. Éppen ezért a tábor területén állandó jelleggel egészségügyi nővér tartózkodik. Ha bármilyen egészségügyi problémád van, vagy betegségben szenvedsz, akkor ezt mindenképpen már a bejelentkezésnél jelezd felénk, hogy egyeztetni tudjuk a részletekről. Ha rendszeresen orvosságot szedsz, akkor ezt érkezéskor jelezd a csoportvezetődnek is, hogy ő gondoskodni tudjon, annak biztonságos tárolásáról.

Tisztálkodás: zuhanyzási lehetőség, meleg víz

Hozni kell:

– sátrat és felszerelést (amin fekszel, amivel takaródzol…). Szükség esetén a sátor felállításához segítséget tudunk biztosítani a helyszínen.

– evőeszközt – kés-villa-kanál és persze tányér.

– hiteles egészségügyi könyvecskét,

– tisztálkodási és higiéniai eszközöket (fogkefe, fogkrém, szappan, tusfürdő, törölköző…).

– A batikolás kipróbálására minden résztvevő kap egy drb. fehér pópót. További ruhadarabokat mindenki saját szándéka szerint hozzon magával!

– A fotó-suli: saját fényképezógép szükséges. Lehet bármilyen egyszerű kompakt is.

Igyekszünk a tábort a lehető legbiztonságosabban és legmegfelelőbben kiépíteni. Így a táborlakóknak lehetőségük van magukkal hozni kedvenc eszközeiket, tárgyaikat, játékaikat pl. mobiltelefon, zenelejátszó, fényképezőgép, gitár, labda… Lehetőséget biztosítunk az akumlátorral működő technikai eszközök biztonságos (mindenkitől elzárt), teremben való feltöltésére, a párára, nedveséggre érzékeny eszközök teremben való tárolására, és megpróbálunk további megoldásokat találni az esetlegesen felmerülő problémákra. Azonban segíteni csak akkor tudunk, ha már érkezéskor jelzed a csoportvezetődnek, hogy mit hoztál. Minden eszközt, kelléket, játékot csak és kizárólag saját felelőségre lehet elhozni! A tábor szervezői legjobb szándékuk ellenére sem tudják garantálni az eszközök sértetlenségét. Az esetleges meghibásodásokért, vagy más problémáért semmilyen felelőséget nem vállalunk!

Javasolt ruházat: az időjárás viszontagságaira felkészülve egész hétre elegendő, hideg és meleg ruházatra egyaránt szükség lehet! Javasoljuk, hogy több lábbelit is hozz magaddal, lehetőleg csak olyat, amit már többször viseltél és biztosan nem dörzsöli a lábad. Legyen köztük nyitott (papucs, szandál) és zárt (sportcipő, nyári bakancs) is. Mindenképpen szükséges mindennapra tiszta fehérnemű és rövidújú póló is. Jó idő esetlén vizes játékokat is szervezünk, így jó, ha a csomagban van fürdőruha is.

Részvételi díj: 3 500 dinár. Ebből 1 500 dinárt tábor-kezdésig be kell fizetni az egyesület számlájára. Folyószámla-szám: 355-1026098-32. A befizetésről további részletek és a befizetőlap minta-példánya itt tekinthető meg.

Jelentkezés: 064/278-10-26 (Lívia) , 064-22-19-756(Gábor) vagy etnotabor@ifikozpont.org.rs
SMS-ben nem fogadunk jelentkezőket!

AZ ELŐZETES BEJELENTKEZÉS KÖTELEZŐ! A bejelentetlenül érkezőket nem tudjuk fogadni!

A tábori élet keretében a résztvevőket megtanítaják az oktatók sok elfeledett mesterségre, hagyományra, valamint érdekes újdonságokra. Ezen kívül lehetőség van fürdőzésre, csónakázásra, valamint egy füves sportpálya is a táborlakók rendelkezésére áll. Esténként hangulatos tábortűz mellet múlatjuk az időt, tűzzsonglőrökkel, kongásokkal.

Egész hetes foglalkozások: Fafaragás, kosárfonás, nemezelés, batikolás, gyöngyfűzés, üvegfestés, korongozás, lószőrékszer-készítés, capoeira, photo-workshop… Napi programok: Lakodalmas hagyományok felelevenítése, lovaglás, ügyességi játékok…

Néhány kép a táborról…

8. Ifjúsági Etno tábor támogatói:

  • Szülőföld Alap – Budapest
  • Tartományi Végrehajó Tanács
  • Tartományi Kulturális Titkárság
  • Becse Önkormányzata
  • Magyar Nemzeti Tanács- Szabadka
  • Pik Becse
  • A.D. Aleva- Törökkanizsa
  • BB Minaqua-Újvidék
  • Šinković csirkefarm
  • Set Trade Doo- Újvidék

Média támogató:

  • Hét Nap – Vajdasági magyar hetilap
  • Magyar Szó kft
2023-02-14T14:20:36+01:00

Kapcsolat

Vojvode Mišića 1, Újvidék, Szerbia

Web: www.ifikozpont.org.rs

Legutóbbi bejegyzések

Go to Top