• magyar
  • English
  • srpskohrvatski

Kalendar

H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Događaji danas

Nincs mára bejegyzés!

Facebook

Kontakt

Poštanska adresa:
21000 - Novi sad
Vojvode Mišića 1/3
+381-(0)21-557-650
Email:office@ifikozpont.org.rs

Blogovi volontera

EVS

A Fiatalok lendületben program 2. Alprogramja - Európai Önkéntes Szolgálat (EVS)

Az Európai Önkéntes Szolgálat célja a fiatalok önkéntes társadalmi tevékenységekben való részvételének támogatása Európában és azon kívül. Az önkéntes szolgálat ideje alatt a fiatalok intenzív tanulási folyamatnak lesznek részesei, lehetőségük nyílik egy másik ország és kultúra megismerésére, és ezáltal önmaguk, személyiségük fejlesztésére.

Ezen Alprogram keretében 18-30 év közötti fiatalok egyénileg vagy csoportosan kapcsolódnak be nonprofit tevékenységekbe, szolgáltatásokba min. 2 - max. 12 hónapon át. Hátrányos helyzetű fiatalok bevonása esetén a projekt időtartama min. 2 hét is lehet.

Csoportos EVS keretében max. 100 fiatal vehet részt egy fogadóprojekt munkájában. Az önkéntesek dolgozhatnak egyazon országban, azonos, ill. eltérő fogadó szervezetnél - ilyenkor a koordináló szervezet természetesen megegyezik -, vagy akár különböző országokban, eltérő fogadószervezeteknél. A Partnerországokkal való együttműködésben ügyelni kell a résztvevők arányára.

A projektben küldő, fogadó, ill. koordináló szervezetek vesznek részt, a pályázatot csak az egyik szervezetnek (akár küldő, akár a fogadó, akár koordináló) kell benyújtania a projekt teljes költségvetésével.

Bármely programországban vagy délkelet-európai országban működő szervezet, amely önkéntest kíván fogadni vagy küldeni, köteles akkreditáltatni magát, ezáltal könnyebben elérhetővé válik az önkéntes lehetőség minden fiatal számára, és kialakítható egy közös minőségi színvonal. Minden akkreditált szervezet adata megtekinthető lesz az internetes adatbázisban.

A hazatérő önkénteseknek még az EVS projekt keretében alkalmuk nyílik hasznosítani a szolgálat alatt szerzett élményeket, ill. feldolgozni a projekt tapasztalatait.

A Fiatalok Lendületben Program az önkéntes útiköltségének, biztosításának és vízumköltségének 100%-át finanszírozza, továbbá átalányösszegeket és keretösszegeket határoz meg a projekt lebonyolítására, az önkéntesek ellátására és zsebpénzére.

Az Európai Önkéntes Szolgálat keretében külföldi fogadó szervezetek adatbázisa itt található, több szempont szerinti keresési lehetőséggel:

www.evsdatabase.eu

Iz naše galerije

Prijavite se

Postavi pitanje!

Rado ćemo odgovoriti na sva pitanja!
Pitanja ovde možeš da postaviš

Pitanja ovde možeš da postaviš

E-mail adresa:
Piatnje:

Sponzori

Uključeni smo u: