• magyar
 • English
 • srpskohrvatski

Kalendárium

H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Események ma

Nincs mára bejegyzés!

Facebook

Kapcsolatok

Levelezési cím:
21000 - Újvidék
Vojvode Mišića 1/3
+381(0)21-557-650
E-mail:office@ifikozpont.org.rs

Önkéntesek blogjai

Évi programterv

2011. évi programterv

Folyamatban lévő programok:

A Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ 2009-től foglalkozik az EVS elnevezésű projekttel, mint küldő- és koordináló szervezet. 2011-es évben is több fiatal önkéntest terveztünk eljuttatni önkéntes  munkára az EU országaiba. Folytatni kívánjuk EVS népszerűsítő előadások megtartását is. 2011-ben akkreditálni szeretnénk a VMIK -t az EVS programban mint fogadó szervezet is. Amennyiben megkapjuk a lehetőséget az EU-tól fiatal önkénteseket tudunk fogadni az EU tagországaiból önkéntes munkára 2-12 hónapos időtartamra. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések már elkezdődtek.

A VMIK pályázat- és ösztöndíjfigyelő adatbázis kezelését és megjelenítését  vállalja fel a vajdasági fiatalság és civil szervezetek részére az interneten. Ennek érdekében pályázatfigyelő adatbázist készíttetünk el az interneten. Aminek segítségével a VMIK munkatársai rendszeresen fel tudják tölteni az aktuális pályázati lehetőségeket és ösztöndíj lehetőségeket. Ezeket az interneten bárki megtekintheti  regisztráció nélkül.

Tervek  szerint az említett pályázatfigyelő adatbázis  nagy segítséget fog nyújtani  a fiatalság  számára megfelelő ösztöndíj felkutatásában. A vajdasági civil szervezetek részére pedig nagyon hasznos lehet a pályázatok felkutatásában. A pályázati adatbázis elkészítése 2011 januárjában várható. A VMIK, az  EVS  leendő önkéntesek hatékonyabb tájékoztatása illetve leendő önkéntesek nyilvántartása céljából adatbázis elkészítését vállalta fel. Amely  segítségével az EVS  projektek után érdeklődő fiatalok regisztrálhatnak, CV és motivációs leveleket tölthetnek fel, valamint a VMIK munkatársai által feltöltött aktuális projektek és felhívások között keresgélhetnek és jelentkezhetnek is a projektre. Az adatbázis egyben a VMIK munkatársainak is nagy segítséget nyújtana az önkéntesek és projektek nyilvántartásában. Az adatbázis elkészítése január hónap második felében várható.

A VMIK életében az EVS programon kívül nagy szerepet  kap az Ifjúsági Etno tábor is, amit ez évben  már 10. alkalommal fogunk megtartani.  Az idei, jubileumi tábor alkalmából külön weboldalat készítünk a tábornak, ahol az épp aktuális táboron kívül, az elmúlt táborok írásai és képei is megtekinthetőek lesznek. A weboldalon az aktuális tábori tudnivalókat is részletesebben lehet feltölteni illetve letölteni. A weboldal az etnotabor.rs címen érhető el. Elindítását az interneten  májusra terveztük. A weboldalon kívül egy almanach megjelenítését tervezzük, melyben ugyancsak helyet kapnának az eddigi táborok írásai, képei stb. A kis könyv megjelenítését augusztusra terveztük.

Általános rendezvények, programok:

 • január 15 - Tisztújító közgyűlés

 • február - ifjúsági buli

 • március 11 - Nőnapi Ifjúsági bál

 • május - Ifjúsági képzés

 • június - újvidéki magyar nyolcadikosok  közös ballagási ünnepsége

 • augusztus - X.  jubiláris Ifjúsági Etno Tábor

 • október - Gloria Victis - Budapest - részvétel

 • november - Ifjúsági bál

 • december - évzáró ifjúsági buli


Pillanatkép

Bejelentkezés

Kérdezz

Kérdésedre szívesen válaszolunk!
Kérdésedet itt teheted fel.

Kérdésedet itt teheted fel

E-mail címed:
Kérdésed:

Támogatóink

Tagjai vagyunk: